Olimpijska srečka

Olimpijska srečka
V olimpijskem letu 2020 v sodelovanju z velikim sponzorjem Športno loterijo nadaljujemo skupni projekt Olimpijske srečke. Nostalgija nas popelje vse od avstralskega Sydneya do kitajskega Pekinga, ko je Športna loterija kar 20 navijačev peljala na ogled poletnih olimpijskih iger na Kitajsko, kjer so bili priča petim slovenskim kolajnam.

Na novi olimpijski srečki nam Foksi, uradna maskota Olimpijskega komiteja Slovenije, predstavi športne panoge, v katerih bodo nastopali slovenski športniki v Tokiu, posebej izrazit pa je tokrat družbeno odgovorni pridih srečke. Z nakupom olimpijske srečke namreč prispevate za športne štipendije bodočih olimpijcev. Olimpijska srečka je del novega družbeno odgovornega projekta Športne loterije pod okriljem slogana Stavi na dobro, ki podpira dobre in uspešne športne zgodbe ter trajnostne in inovativne načine za razvoj slovenskega športa.

Olimpijska srečka je na prodajne police prišla na dan, ko se ptički ženijo… na Gregorjevo, 12. marca vam bo iz prodajnih polic mahal naš navihani lisjak Foksi, ki bo na olimpijski srečki predstavil kar 13 olimpijskih športov: atletiko, cestno kolesarstvo, gimnastiko (športno), judo, jadranje, kajak-slalom, košarko, lokostrelstvo, namizni tenis, odbojko, plavanje,  športno plezanje in tenis. Cena srečke je 2 eur, v seriji pa je kar 500.000 kosov.

Na Olimpijskem komiteju Slovenije smo še posebej ponosni, da so se na projekt odzvali tudi naši olimpijci in kandidati za prihajajoče olimpijske igre v Tokiu. Zlata judoistka Tina Trstenjak, srebrni kajakaš Peter Kauzer in najuspešnejša kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janič so obraz letošnje Olimpijske srečke z nakupom katere podpirate prav njihove naslednike – bodoče olimpijce. Projekt športnih štipendij je namenjen mladim perspektivnim športnikom, ki že v mladinskih kategorijah dosegajo vrhunske športne dosežke in kljub pomanjkanju časa svoje športne obveznosti uspešno prepletajo s šolskimi. Ker je vzporedna  pot športa in šole zahtevna si na Olimpijskem komiteju v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, šolstvo in šport ter Fundacijo za šport prizadevamo, da projekt športnih štipendij teče neprekinjeno z namenom vzpodbude mladim perspektivnih športnikom in športnicam.

Stavi na šport. Stavi na dobro!
''Skupaj za športne štipendije bodočih olimpijcev.''